Home » , » Top 10 Review AntiVirus 2012

Top 10 Review AntiVirus 2012

Banyaknya antivirus bertebaran di dunia maya ini maka banyak pula para founder antivirus berlomba-lomba meningkatkan kehandalan antivirusnya untuk mengatasi segala jenis virus, mallware , trojan, spyware dan lain sebagainya. maka dibutuhkan kejelian kita untuk memilih dan memilah antivirus mana yang nantinya menjadi kebanggaan keamanan PC kita. walaupun semua vendor ada kekurangan dan kelebihan tersendiri maka bagi sobat-sobat semua mesti pinter-pinter mencari review di internet dan sobat lain yang pernah menggunakan berbagai antivirus Luar maupun buatan anak negeri.

Di bawah ini adalah hasil Top 10 Review 2012 yang dapat dijadikan pedoman untuk memilih antivirus mana yang nantinya akan bertengger di PC sobat semua, yuk kita simak :

1. Bitdefender Antivirus plus 2012

Kelebihan dan fitur-fiturnya:

• New! Autopilot
• New! Flexible Interface
• New! Vulnerability Scanner
• Antivirus
• Antiphishing
• Antispyware
• Quick Scan
• Search Advisor
• Home Network Management
• New! Social Networking Protection
• Chat Encryption
• New! Personal Data Filter
• New! 24/7 Credit Monitoring
• New! Scan Dispatcher

2. Kaspersky Antivirus

Kelebihan dan fitur-fiturnya:

• Real-Time Protection against viruses, spyware, trojans, worms, rootkits, botnets and more.
• Small Hourly Signature Updates
• System Watcher proactively detects dangerous activity on your PC
• Vulnerability Detection seeks out compromised programs and recommends patches
• Anti-Phishing protects your digital identity
• Virtual Keyboard provides secure entry of online banking and shopping information
• iChecker/iSwift provide intelligent scanning for maximum performance
• Gamer Mode for an uninterrupted gaming experience
• Free Technical Support (Phone, Live Chat, E-mail, Knowledge Base)
• Works great with Netbooks
• Rescue CD restores your system if maliciously attacked

3. Panda Antivirus Pro

Kelebihan dan fitur-fiturnya:
• Antivirus
• Antispyware
• Antiphishing
• Antirootkit
• Antihacking
• Firewall
• Multimedia/Gaming Mode
• Home Network Manager
• Secure Browser
• Automatic Upgrades
• SafeCD

4. AVG Antivirus 2012

Kelebihan dan fitur-fiturnya:
• Surf and search with confidence
• Keep tough threats out
• Stay protected on social networks
• Download, share files and chat safely
• Support and assistance
• Play games and watch movies without interruption
• Scan smarter and faster

5. F-Secure Antivirus

Kelebihan dan fitur-fiturnya:
• Easy to install and use
• Real-time blocking of viruses, spyware and other malware
• Instant protection against new threats (DeepGuard in-the-cloud protection)

6. Avast! Pro Antivirus

Kelebihan dan fitur-fiturnya:
• Antivirus and anti-spyware engine
• Real-time anti-rootkit protection
• avast! WebRep
• avast! CommunityIQ
• Boot-time scanner
• avast! SafeZone
• AutoSandbox
• avast! Sandbox
• Intelligent Scanner
• Silent/Gaming Mode
• Green computing
• File System Shield
• Mail Shield
• Web Shield
• P2P Shield/IM Shield
• Network Shield
• Script Shield
• Behavior Shield
• 64-bit support
• Heuristics engine
• Code emulator
• Automatic processing
• Smart virus definition updates
• Fast application of updates
• Multi-threaded scanning optimization
• Wake-up/Scheduled scanning
• Command-line scanner

7. BullGuard Antivirus

Kelebihan dan fitur-fiturnya:
• Antivirus – Give computer viruses like Trojans and worms no chance with catch rates you won’t see anywhere else.
• Safe Browsing – Flags any unsafe websites that come up in search results.
• Spamfilter – Keep your inbox clean from junk mail and phishing attempts.
• Support – Free 24/7 support when you need it.

8. G-Data Antivirus
Kelebihan dan fitur-fiturnya:
• Best virus detection rates with DoubleScan technology and OutbreakShield
• Extremely fast response time to new viruses
• Most up-to-date recognition methods for unknown viruses (behaviour blocking, heuristics, CloudSecurity)
• NEW! Idle scan: virus checking when the user or system is inactive
• NEW! Proactive protection against online banking Trojans
• Faster system and application starts
• More effective web and phishing protection
• NEW! On-execution monitoring mode specially for heavily-loaded systems

9. Eset NOD32 Antiviru


Kelebihan dan fitur-fiturnya:
• Keeps you safe from viruses, spyware, trojans, password stealers and other malware threats
• Stops most new threats proactively, well before other vendors have issued a signature, maximizing your defense against new and unknown threats
• Scans and cleans Internet traffic and email, even when it’s SSL-encrypted, so your email is always safe
• Stops threats from entering through removable devices so you can share files with confidence
• Integrated SysInspector and SysRescue simplify system diagnosis and recovery
• Self defense prevents malware from degrading your level of protection
• Tiny signature updates happen discretely as needed and won’t bog down your system
• Free technical support via the Web, email or phone

10. Avira Antivir

Kelebihan dan fitur-fiturnya:
• AntiVir stops all types of viruses
• AntiAd/Spyware eliminates ad/spyware
• AntiPhishing protectsyour data against phishing attacks
• AntiRootkit against hidden malware
• AntiDrive-by prevents against downloading viruses when surfing
• MailGuard scans email traffic (POP3/ SMTP/ IMAP)
• WebGuard protection against malicious websites
• RescueSystem create a bootable rescue CD
• QuickRemoval eliminate viruses at the push of a button
• NetbookSupport for laptops with low resolution
• AHeADTechnology detects even unknown viruses by profiles
• AntiVirProActiv detects unknown viruses by behavior (only for Microsoft Windows XP, Vista, Windows 7 32-Bit systems) NEW!
• GenericRepair automatic repair of your PC NEW!
• ExpressInstallation install Avira in just 5 clicks NEW!
• AviraSupport there for you in person when questions arise

Bagaimana sobat, sudah tahu kan review dari vendornya si antivirus tentang kelebihannya ?, sekarang sobat semua bisa memilih salah satu dari yang diatas untuk dijadikan partner berselancar agar aman terkendali... :).

33 komentar:

  1. sip nih bang...ijin nyimak reviewnya...saya masih suka gambar payun bang :)

    ReplyDelete
  2. Makasih atas sharenya,,,
    Kalau saya sob, memakai produk dari microsoft yaitu "Microsoft Security Essentials" gratis dari microsoft nggak ribet lagi nyari2 serial numbernya atau versi cracknya.

    wilujeng ngeblog

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul bang...emang yg sekarang banyak dicari yg gratis tapi poewerfull bang...
      makasih bang asep

      Delete
  3. mantap nih... tapi masih cinta berat ama avast!!!

    btw, terlalu banyk anti virus y sob..., kadang ragu milihny juga... n jatuh juga kepada avast... hehehehehee

    thanks dah berbagi^^

    ReplyDelete
  4. Saya biasa pakai perpaduan lokal dan interlokal, karena yg interlokal kadang kesulitan detect virus lokal. Reviewnya komplit sob :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul bang...saya juga padukan lokal dan inter...jadinya mak nyuss :)

      Delete
  5. wah antivirus ane g masuk 5 besar...hadeh..

    ReplyDelete
  6. klo aku tetap pake avira dari dulu., :D

    ReplyDelete
  7. ane kebetulan pake no 10 bang, yang menurut ane ok hehehe


    salam dan suport dari duniasharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. sip bang...emang gambar payung free banget dan powerfull...makasih bang dunia

      Delete
  8. wahh, andalan ane masih AVG mas. Meskipun kalo lagi nge scan sering memberatkan hihi ^.^

    ReplyDelete
  9. Kayaknya anda sangat begitu expert dalam menangani virus, heheh

    kunjungan pertama
    salam kenal dan follow balik juga
    Revolusi Galau

    ReplyDelete
  10. good review and nice share Mas, Review juga Anvir buatan anak negeri Mas! salam semangat!

    ReplyDelete
  11. Avira peringkat ke 10, "not bad", ane dari dulu pake avira plus smadav..

    ReplyDelete
  12. pleasure is all mine, your blog is beautiful.
    wonderful week.
    kisses

    ReplyDelete
  13. wah antivirus kebanggan saya ada di posisi 6 ya, mkasih kang, nice info kang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...makasih dah mampir bang pattah :)

      Delete
  14. heheh avast lebih friendly dengan saya sob..saya pake avast...nice posting sob...salam sukses selalu :)

    ReplyDelete
  15. Saya pake payung dan tameng sobb..
    masih ragu buatan anak negri.
    banyak sekali alasanya. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...betul bang...lha database virusnya kalah banyak sama yg luar negeri... :)

      Delete
  16. Kebetulan ane pake yang no 9, paling mantap dan ringan

    ReplyDelete
  17. beh norton ga ada ini ya bang hehe

    ReplyDelete
  18. waaa ..
    keren gan :)
    ilmu tmbahan buat saya ..
    thanks ..

    ReplyDelete
  19. wah sipayung ada diurutan nomor 7.. sayang, padahal lumayan bagus tuh walau pake versi free aja.. tapi emang brisik sih ni AV

    ReplyDelete
  20. Review tentang AV yang sangat menarik sob si AVIRA AV kesayangan saya pasti ikut nongol juga ....nice share sob

    ReplyDelete
  21. saya pake avast ^^

    nice post, bang :)

    ReplyDelete
  22. Ane pake Avg 2012 bisnis edition, mantep dan aman buat browsing

    ReplyDelete
  23. Sangat berguna sekali nih informasinya salam kenal gan moga sukses trus...

    ReplyDelete

* Berikan komentar secara Bijaksana dan membangun*
* Spam adalah tindakan tidak terpuji sebagai Blogger Sejati *

Ruqyah syar'i MP3